آموزش سئو سایت فروشگاهی – گام به گام تا رتبه یک گوگل
آیا می خواهید SEO ووکامرس سایتتان را بهبود ببخشید، اما مطمئن نیستید چگونه شروع کنید؟ آموزش سئو سایت فروشگاهی یکی از مواردی است که مثنا سئو به آن میپردازد. بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) یا سئو سایت برای فروشگاه اینترنتی شما معادل این است که شخصی در گوشه خیابان واقع در دنیای واقعی ایستاده و علائم و نام فروشگاه شما را بچرخاند. در این پست آموزش هایی نیز درباره سئو ووکامرس ارائه میکنیم.
اگر فروشگاه ووکامرس خود را ازنظر سئو سایت بهینه نکنید، فروش اینترنتی زیادی را از دست می دهید.
ما این راهنمای سئو سایت فروشگاهی را نوشته ایم تا به شما در بهبود سئو ووکامرس و جذب مشتریان بیشتر، کمک کنیم.
قبل از شروع کار باید به چندین سوال جواب بدهیم:
ووکامرس چیست و چه نقشی در سئو سایت فروشگاهی دارد؟
WooCommerce یک افزونه تجارت الکترونیک منبع باز است که برای وردپرس ساخته شده است. این افزونه به شما امکان می دهد از قدرتمندترین سیستم مدیریت محتوا (CMS) استفاده کرده و از آن برای راه اندازی یک فروشگاه آنلاین بهره مند ببرید. به دلیل منبع باز بودن، می توانید هر جنبه ای از فروشگاه اینترنتی خود را سفارشی کنید.
قبل از راه اندازی فروشگاه آنلاین، اکثر مبتدیان معمولاً یکی از این دو سوال را می پرسند:
فرق ووکامرس با شاپیفای در چیست؟
ما مقایسه دقیقی از Shopify در برابر WooCommerce ارائه میکنیم که می توانید از آن استفاده کنید تا ببینید کدام پلتفرم برای شما بهتر است.
آیا ووکامرس سئو فرندلی است؟
WooCommerce بسیار ساده و سئو فرندلی است. این برنامه در بالای وردپرس اجرا می شود که خود مطابق استاندارد است و برای سئو سایت فروشگاهی مناسب است. با این حال، مطمئناً می توانید از افزونه ها و تکنیک های دیگر برای بهبود بیشتر سئو محصولات WooCommerce استفاده کنید.
هنگامی که یک فروشگاه آنلاین با WooCommerce راه اندازی می کنید، این به شما بستگی دارد که مواردی مانند موضوعات، محصولات، توضیحات، تصاویر و سایر محتواها را در فروشگاه خود اضافه کنید. شما مسئول بهینه سازی همه محتوایی هستید که اضافه می کنید.
مراحل سئو سایت فروشگاهی
سئو سایت فروشگاهی یک فرآیند مداوم است و شما باید آن را ادامه دهید تا به طور پیوسته شاهد افزایش ترافیک/ فروش، از طریق موتورهای جستجو باشید. نحوه سئو سایت فروشگاهی دارای مراحلی است که در ادامه توضیح داده میشود.
حال شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که برای استقرار صحیح یک استراتژی سئو سایت فروشگاهی به چه چیزی نیاز دارم؟
خوب، این جایی است که راهنمای سئو سایت فروشگاهی ما می تواند کمک کند. ما همه چیز را برای شما تجزیه کرده ایم.
آماده اید؟ بیایید شروع کنیم.
1. تنظیمات سئو وردپرس را انجام دهید
WooCommerce یک افزونه وردپرس است، به این معنی که قبل از اینکه بتوانید به ترفندهای سئو سایت خاص WooCommerce بروید، باید تنظیمات کلی سئو وردپرس خود را بهبود ببخشید.
ما یک راهنمای جامع SEO وردپرسی برای مبتدیان ایجاد کرده ایم. این پست بسیار دقیق است. مهمترین کاری که باید انجام دهید این است که افزونه All in One SEO یا یوآست سئو را در سایت خود نصب و راه اندازی کنید.
افزونه AIOSEO به شما کمک می کند تا نقشه های سئو سایت را به همراه ایجاد زمینه های مناسب SEO برای محصولات خود اضافه کنید.
2.عنوان سئو محصولات را بنویسید
همانطور که پست های وبلاگ خود را سئو می کنید، باید محصولات ووکامرس سایت فروشگاهی خود را نیز سئو کنید.
یکی از مهمترین بخش های سئو سایت فروشگاهی، نوشتن عنوان سئو محصول مناسب است.
این عناوین محصول در نوار عنوان مرورگر شما ظاهر می شود و توسط موتورهای جستجو به عنوان نتیجه جستجو استفاده می شود.
اگر مرحله قبلی را دنبال کرده باشید، قبلاً افزونه AIOSEO را نصب کرده اید. این مجموعه کامل SEO وردپرسی است که محصولات WooCommerce شما را نیز پوشش می دهد.
برای شروع باید یک محصول WooCommerce را ویرایش کرده و به پایین کادر تنظیمات AIOSEO بروید. در مرحله بعد، می توانید عنوان SEO محصول را با تایپ عنوان خود یا با استفاده از متغیرها برای ایجاد عنوان خودکار از اطلاعات محصول ویرایش کنید.
عنوان سئو محصول WooCommerce شما می تواند کمی متفاوت از عنوان محصول موجود در فروشگاه شما باشد. می توانید از کلمات کلیدی که فکر می کنید مشتریان هنگام جستجوی محصول استفاده می کنند، استفاده کنید.
همچنین باید آن را برای کاربران جذاب و جالب کنید. با این حال، مهم است که از عناوین گمراه کننده یا نادرست که کاربران و موتورهای جستجو را فریب می دهد استفاده نکنید زیرا ممکن است وب سایت شما جریمه شود.
بیایید به مثال زیر نگاهی بیندازیم.
عنوان کسل کننده: کیف چرم مردانه با نام برند
عنوان سئو شده: کیف پول چرم قهوه ای جادار برای مردان-با کیفیت بالا و با دوام
در عنوان سئو شده، از کلمات کلیدی بلندی مانند: قهوه ای، با دوام و همه چیزهایی که مردم هنگام جستجوی “کیف چرم مردانه” جستجو می کنند، استفاده می کنیم.
هنگام خرید آنلاین، افراد به جای پرسش های عمومی، عبارت های جستجوی دقیق را تایپ می کنند. با افزودن کلمات کلیدی بلند در عنوان محصول ووکامرس، به موتورهای جستجو کمک می کنید تا شما را بالاتر از رقبایتان قرار دهند.
3. افزودن توضیحات سئو محصول
در تصویر زیر تحت عنوان AIOSEO، باکسی برای نوشتن توضیحات متا محصول نیز دیده میشود.
این توضیحات در وب سایت شما نمایش داده نمی شود، فقط موتورهای جستجو آن را زیر عنوان محصول نمایش میدهند. باید مطمئن شوید که این توضیحات، دلیل قانع کننده ای برای کلیک و مشاهده محصول به کاربران میدهند. یعنی این توضیحات را به عنوان زمینه فروش در نظر بگیرید.
فراموش نکنید که کلمات کلیدی مشابهی که در عنوان سئو محصول استفاده کرده اید را بکار ببرید. این امر شانس شما را برای رتبه بندی کلمات کلیدی هدف افزایش می دهد.
4.اثر بهینه سازی Slug محصول در سئو سایت فروشگاهی
Slug نامی خوب برای محصول است که توسط وردپرس در URL شما و همچنین به عنوان لینک ثابت شناخته می شود. به طور پیش فرض، WooCommerce از عنوان محصول شما به عنوان slug استفاده می کند. با این حال، گاهی اوقات Slug های پیش فرض هیچ کلمه کلیدی مربوط به SEO را شامل نمی شوند. می توانید آن را در تنظیمات SEO محصول خود تغییر دهید. مطمئن شوید که از کلمه کلیدی اصلی خود در slug استفاده می کنید ولی آن را زیاد طولانی نکنید.
به عنوان مثال، برای کیف پول چرمی مردانه، توصیه می کنیم Slug را به صورت زیر انتخاب کنید: کیف-پول-مردانه-چرم-قهوه ای-جادار
5. Breadcrumbs را فعال کنید
Breadcrumbs برای پیوندهای داخلی عالی است زیرا مسیر یا دنباله ای شفاف را به صفحه ای که در آن هستید مشخص می کند.
Breadcrumbs در نتایج جستجو ظاهر می شود و به سایت شما امتیاز بیشتری می دهد.
با استفاده از افزونه Breadcrumb NavXT می توانید Breadcrumb را برای محصولات WooCommerce خود فعال کنید.
ابتدا باید افزونه را نصب و فعال کنید. سپس برای پیکربندی تنظیمات به منوی Settings Breadcrumb NavXT بروید.
تنظیمات پیش فرض برای اکثر سایت ها کار می کند.
برای نمایش Breadcrumb در تم WooCommerce، به قسمت Appearance (ظاهر) بروید و Customize (سفارشی سازی) را انتخاب کنید. در منوی کشویی ” Position (موقعیت)” ، می توانید مکان مورد نظر برای نمایش Breadcrumb را انتخاب کنید.
اگر از یکی از بهترین تم های WooCommerce استفاده می کنید، احتمالاً دارای عملکرد داخلی Breadcrumb است.
6. استفاده صحیح از دسته بندی ها و برچسب ها برای سئو محصولات
دسته بندی محصولات و برچسب ها به شما کمک می کند تا محصولات را در سراسر فروشگاه آنلاین خود سازماندهی کنید. این امر باعث می شود مشتریان شما بتوانند محصول مناسب مورد نظر خود را پیدا کنند.
دسته بندی ها و برچسب ها نیز به همین ترتیب به موتورهای جستجو کمک می کنند. هر دسته بندی و برچسب محصول دارای صفحه مخصوص خود در WooCommerce است که توسط موتورهای جستجو خزیده شده و فهرست بندی میشود.
از آنجایی که این صفحات محصولات مشابهی دارند، این امر تراکم کلمات کلیدی آنها را افزایش می دهد و باعث می شود رتبه بیشتری برای آن کلمات کلیدی داشته باشند.
بسیاری از مبتدیان در مورد تفاوت بین دسته و برچسب ها گیج می شوند و در نهایت از آنها به اشتباه استفاده می کنند. دسته بندی ها برای گروه بندی گسترده محصولات شما در نظر گرفته شده است. اگر فروشگاه شما مثلا فروشگاه کتاب بود، دسته بندی ها فهرست مطالب خواهند بود.
به عنوان مثال، فروشگاه پوشاک می تواند دارای دسته هایی مانند مردانه، زنانه، اکسسوری، جواهرات و غیره باشد. دسته بندی ها سلسله مراتبی هستند، بنابراین می توانید دسته های بچه گانه را به آنها اضافه کنید.
از طرف دیگر، برچسب ها کلمات کلیدی خاص تری هستند که ویژگی های محصول را توصیف می کنند. به عنوان مثال، تی شرت می تواند دارای برچسب هایی مانند لباس تابستانی و موارد دیگر باشد.
7. افزودن متن Alt برای تصاویر محصول
بسیاری از مشتریان برای جستجوی سریع محصولات مورد نظر خود به جستجوی تصویر روی می آورند. برای کمک به صاحبان وب سایت، Google اخیراً دکمه “مشاهده تصویر” را از نتایج جستجوی تصویر آنها حذف کرده است. این بدان معناست که کاربران باید از وب سایت شما دیدن کنند تا تصویر را با متن مشاهده کنند.
این روند بیشتر به فروشگاه های آنلاین کمک می کند تا مشتریان با انگیزه را به سمت وب سایت خود سوق دهند.
Image SEO یا سئوی تصویر مانند جستجوی وب بسیار کارامد است. گوگل از هوش مصنوعی، تشخیص تصویر و سایر الگوریتم ها برای کمک به کاربران در یافتن تصاویر مورد نظر خود استفاده می کند.
مهمترین کاری که می توانید برای به دست آوردن ترافیک از جستجوی تصویر Google انجام دهید، افزودن تگ alt به همه تصاویر وب سایت است.
Alt text یک ویژگی HTML است که به صاحبان وب سایت اجازه می دهد تا متنی را به تصاویر خود اضافه کنند. هدف از این متن نمایش در زمانی است که مرورگر نتواند تصویری را نشان دهد.
موتورهای جستجو از این متن جایگزین به عنوان عامل رتبه بندی در جستجوی تصویر خود استفاده می کنند. در اصل، می توانید متن را برای توصیف این تصویر خاص اضافه کنید.
هنگام بارگذاری آنها در WooCommerce، می توانید متن alt را به همه تصاویر محصول خود اضافه کنید. همچنین می توانید تصاویر محصول قدیمی خود را در کتابخانه Media ویرایش کرده و تک تک متن ها را به یکی از آنها اضافه کنید.
8. عنوان سئو شده و توضیحات مربوط به دسته بندی محصولات را اضافه کنید
هر دسته محصول در ووکامرس صفحه مخصوص خود را دارد. این صفحه شامل محصولات مشابه است که باعث افزایش تراکم کلمات کلیدی برای کلمات کلیدی مورد نظر شما می شود. این امر صفحات دسته بندی محصولات را برای سئو سایت فروشگاهی مهمتر میسازد.
می توانید صفحات دسته بندی محصول را با افزودن عنوان و توضیحات به آنها بهینه کنید. AIOSEO به شما امکان می دهد عنوان و توضیحات سئو را برای هر دسته در فروشگاه ووکامرس خود تنظیم کنید.
کافی است به صفحه Products (محصولات) رفته و Categories (دسته ها) را انتخاب کنید و روی پیوند ویرایش زیر یک دسته کلیک کنید.
در صفحه ویرایش، به منوی تنظیمات AIOSEO بروید و روی عنوان دسته در پیش نمایش، کلیک کنید. AIOSEO اکنون فیلدهای ویرایش را نمایش می دهد تا عنوان و توضیحات SEO سفارشی شده را برای دسته محصول وارد کنید.
9. پیگیری مشتریان WooCommerce در Google Analytics
مهمترین بخش یک استراتژی موثر در SEO، داده است. شما باید بدانید که کاربران از کجا آمده اند، چگونه فروشگاه شما را پیدا کرده اند، به چه محصولاتی نگاه کرده اند و در فروشگاه شما چه می کنند.
Google Analytics می تواند به شما در ردیابی همه این اطلاعات کمک کند، اما تنظیم صحیح آن بسیار دشوار است.
به همین دلیل ما MonsterInsights، محبوب ترین افزونه Google Analytics برای وردپرس را پیشنهاد میکنیم.
نسخه حرفه ای MonsterInsights دارای قابلیت ردیابی تجارت الکترونیکی داخلی است که می توانید از آن برای ردیابی تجارت الکترونیک پیشرفته WooCommerce با یک کلیک استفاده کنید.
می توانید از MonsterInsights همراه با Google Analytics برای تصمیم گیری مبتنی بر داده در مورد فروشگاه WooCommerce خود استفاده کنید و با اطمینان کسب و کار خود را توسعه دهید.
10. بهینه سازی سرعت سایت فروشگاهی و عملکرد آن
گوگل سرعت وب سایت را یکی از مهمترین عوامل رتبه بندی می داند. این بدان معناست که وب سایت های سریعتر از وب سایت های کندتر رتبه بالاتری دارند.
وب سایت های آهسته برای کسب و کار شما مضر هستند زیرا بر تجربه کاربر تأثیر می گذارند و هزینه واقعی برای شما دارند.
بر اساس مطالعه موردی StrangeLoop، تأخیر 1 ثانیه ای در زمان بارگذاری صفحه می تواند منجر به کاهش 7 درصدی در انتقال، کاهش 11 درصدی در مشاهده صفحات و کاهش 16 درصدی در رضایت مشتری شود.
اکثر اوقات، دلیل شماره 1 برای کند شدن فروشگاه ووکامرس، میزبان وب است. اگر چنین است، باید به یکی از ارائه دهندگان هاست WooCommerce بهینه شده مراجعه کنید.
11. بهبود امنیت WooCommerce
موتورهای جستجو عاشق وب سایت های امن و مطمئن هستند. گوگل با علامت گذاری سریع وب سایت های ناامن، کاربران را از کلاهبرداری، بدافزار و وب سایت های فیشینگ آگاه می کند.
این امر نه تنها می تواند رتبه بندی سئو سایت فروشگاهی شما را از بین ببرد، بلکه بر شهرت برند شما نیز تأثیر بسزایی خواهد داشت.
هکرها همیشه وب سایت های تصادفی را با حملات بی رحمانه، تزریق بدافزار و سرقت اطلاعات هدف قرار می دهند. برای جلوگیری از این امر، باید امنیت فروشگاه WooCommerce خود را تشدید کنید.
امیدواریم این مقاله به شما در یادگیری نحوه بهبود سئو ووکامرس کمک کرده باشد.
منبع:
WooCommerce SEO Made Easy – A Step-by-Step Guide to Ranking #1 in Google